overlay-image

Krachten Bundel

Trots op Tilburg
Geen geouwehoer, maar gerechtvaardigde trots. Textielstad Tilburg is door de wol geverfd en is bezig met een ongekende transformatie. Onze stad wordt gedragen door haar inwoners en haar liefhebbers. Schouders eronder en er met z’n allen iets prachtigs van maken. Tilburgers weten van aanpakken. Vroeger al, maar nu meer dan ooit.

Identiteit adem je. Het is de wijze waarop je hart klopt. Dat voel je. Dat ruik je. Dat proef je. Het is vanzelfsprekend, wat het is exact dat wat je bent. Voor een stad is dat niet anders. De identiteit van een stad is als het DNA wat terug te vinden is in elke steen waarmee hij gebouwd is. Deze website is meer dan een bundeling sterke verhalen. Het is een visitekaartje waarin we juist datgene schetsen wat je overal in de stad terugvindt. Karakteristieke eigenschappen die van Tilburg de stad maken, die ze is.

Bekijk hier het Bidbook Tilburg (NL).
See the online version off Bidbook Tilburg (Eng).

Vooral de binnenstad is volop in ontwikkeling.
Honderden ondernemers storten zich er iedere dag weer met hart en ziel op hun zaak en hun omgeving. Die liefde delen ze: met klanten, met andere ondernemers, met toevallige passanten en met iedereen die het maar wil. Tilburgers werken samen en leven samen, dat geeft onze stad haar identiteit. Sinds jaar en dag in de steigers, maar zo stijgen we het hardst. Wij kijken verder. Zetten door. Proberen. Gaan soms onderuit, om even vrolijk weer op te staan. Volhouden en doorgaan. Vooral doorgaan.

De basis voor het nieuwe Tilburg is gelegd, met de binnenstad als ultiem visitekaartje van de stad. Al het mooie oude is behouden. Daarnaast verrijst nieuwbouw, nieuw ondernemerschap, nieuwe initiatieven, samen met veel nieuwe mensen die van Tilburg zijn gaan houden. Onze stad leeft, dat voel je. Loop een ronde door de acht deelgebieden die de binnenstad vormen en we hoeven eigenlijk niets meer te vertellen. Maar toch doen we dat, want wij zijn trots op Tilburg, met recht de meest verrassende stad van Brabant.

T van Tilburg * T van Trots
Is dit het slotstuk? Eindigt het hier. Nee, allesbehalve dat. Dit is één van die verhalen waar niet genoeg inkt voor te vinden is. En iedereen draagt een steentje bij. Niet omdat je nu eenmaal een plek nodig hebt om te wonen, dus dan maar hier. Niet omdat er zo nodig brood op de plank moet komen. En al helemaal niet omdat je toch ergens een avondje uit moet. Tilburg is uniek, heeft een groot hart, is prettig gestoord en dat alles met een lekker, rauw randje. De stadsdeuren staan wagenwijd open voor iedereen die zich daarmee kan identificeren. Kom wonen, kom werken. Kom eten, kom drinken. Kom leven, kom genieten en doe het zoals jij dat wilt. Op je eigen manier, want dat is belangrijk. En durf te vragen als je het even niet zeker weet. (import-) Tilburgers staan voor elkaar klaar. Tilburg is een stad gevuld met kansen en mogelijkheden. Durf je ze te grijpen? Dan ben je al op de helft. De stad nodigt je uit, dus voel je welkom en schrijf mee aan ons prachtige verhaal. Het is slechts een kwestie van tijd voordat je begrijpt waarom wij Tilburgers zo trots zijn op alles waar we samen zo hard, maar vooral met heel veel liefde aan werken.

Begint je hart al sneller te kloppen?
Heeft de hoofdletter T ineens een andere betekenis gekregen? Schroom niet, neem contact op met het ondernemersfonds voor meer informatie en mogelijkheden. Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg info@ondernemersfonds.nu Zin om zelf op ontdekkingstocht te gaan? Bekijk het beschikbare aanbod aan commerciële ruimte op http://tilburg.pandenbank.nl