MeiMarkt in de binnenstad

Aanvang: 22:00
Entree: Gratis

Eén van de jaarlijkse hoogtepunten in Tilburg is de MeiMarkt. Een nacht lang staat de Tilburgse binnenstad vol met marktkraampjes waar de leukste, gekste en meest bijzondere items worden verkocht. 

In 2018 vindt de 39ste editie van de MeiMarkt plaats en omdat dit zo langzamerhand een traditie is geworden, wordt het evenement ook dit jaar in het Pinksterweekend (op zaterdag 19 en zondag 20 mei) gehouden.

Voor ieder wat wils

Aan het algemene concept verandert niets: of je nu op zoek bent naar strips uit de jaren zestig, designer meubels uit de jaren zeventig, lekkere hapjes die voor je neus worden klaargemaakt of je gewoon de sfeer wil proeven, de MeiMarkt heeft voor ieder wat wils. De grootste rommelmarkt van Zuid-Nederland is dan ook niet meer weg te denken uit de Tilburgse binnenstad.

MeiMarkt 2018

Nachtbrakers en andere rare snuiters

Met een bezoekersaantal van 110.000 is de MeiMarkt één van de grootste evenementen in het centrum van Tilburg. Voor de verkopers is er dan ook genoeg te zien, zeker rond een uur of 5.00 ’s ochtends, tijdens de beruchte ‘twilight zone’. Feestgangers worden de kroeg uit geveegd en mengen zich met koopjesjagers van het eerste uur, waardoor mensen die voorbijkomen in een complete ski-outfit of rondsjouwen met een koeienschedel al lang niet meer zorgen voor opgetrokken wenkbrauwen.

Kindermert: jong geleerd…

Het ambacht van verkoper wordt tijdens de MeiMarkt niet alleen uitgeoefend door volwassenen. Tijdens de Kindermert, ’s ochtends op de Heuvel, mogen ook kinderen (tot 12 jaar) kun koopmanskunsten vertonen. Tegelijkertijd vinden er optredens plaats en zijn er gratis attracties en kinderanimatie.

En nog iets

De MeiMarkt is niet alleen een schatkamer voor koopjesjagers, maar draagt ook bij aan duurzaamheid. Er wordt voor maar liefst duizenden euro’s gerecycled tijdens dit weekend. Ook wordt na afloop karton en textiel apart ingezameld en kunnen deelnemers hun onverkochte spullen inleveren bij Kringloop Tilburg.

Foto’s bekijken

Wil je nog eens terugblikken op de MeiMarkt van vorige jaren? Of ben je benieuwd naar de grootste nachtelijke markt van het land? Check dan ook eens de fotoboeken:

MeiMarkt 2018: praktische informatie

  • Locatie: binnenstad Tilburg
  • Datum: 19 en 20 mei (Pinksterweekend)
  • Tijd: 22.00 uur (zaterdag) – 17.00 uur (zondag)
  • Entree: gratis!