Documentaire Déés is Karneval: een eerlijke inkijk in carnaval in Kruikenstad!

16 januari 2019

‘Pottekèèker van het openbaar carnaval in Kruikenstad’: dat is de titel die documentairemaker Joost van der Werf in oktober 2017 toegewezen kreeg. Voor het 55-jarig bestaan van carnaval in Kruikenstad ging hij tijdens carnaval 2018 (samen met zijn filmploeg) op pad om vijf Tilburgse verhaallijnen te volgen. Het resultaat? Een oprechte en eerlijke inkijk in onze groen-oranje wereld!

Foto: Carnavalsstichting Tilburg

Samen met Carnavalsstichting Tilburg ging Joost op zoek naar verschillende belevingswerelden van carnavalvierende Kruiken en Kruikinnen. Dat resulteerde in vijf invalshoeken: een groep wagenbouwers die al vroeg in het seizoen beginnen, een carnavalsvereniging met routiniers, een carnavalsvereniging met jonge meiden, de Raad van Elf en een 73-jarige carnavalsveteraan.

De documentaire laat zien welke rol carnaval speelt bij thema’s als verbinding, verbroedering en saamhorigheid en hoe dat alle Tilburgers uiteindelijk samenbrengt.

Déés is Karneval

Op 19 januari vindt de première van Déés is Karneval plaats in de concertzaal. Een dag later is de documentaire voor het eerst toegankelijk voor het grote publiek. Kaarten voor deze vertoning in de concertzaal zijn verkrijgbaar via de website van Theaters Tilburg. Op 22 januari is er nog een mogelijkheid tot het zien van de docu bij Cinecitta om 19.11 uur. Na afloop vindt een speciale Q&A plaats met documentairemaker Joost van der Werf.

Trailer

Benieuwd naar de trailer? Bekijk deze dan hieronder!