Gratis WiFi in de Tilburgse Binnenstad

18 december 2015

Per december is Tilburg binnenstad een nieuwe service rijker. In de totale binnenstad ligt een WiFi-netwerk waarvan bezoekers gratis gebruik kunnen maken. De gemeente heeft het netwerk aangelegd en het beheer is uit handen gegeven aan de ondernemers. Dat betekent dat het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg de welkomstpagina beheert en toegang heeft tot de data.  

Vrije toegang

Het WiFi-netwerk heeft een dekkingsgebied dat reikt van de Spoorzone, Centraal Station, de binnenstad, tot en met de Piushaven en de Linten (Korvelseweg en Besterdring). Bezoekers vinden het netwerk onder de naam _Free WiFi Tilburg. Zij dienen eenmaal akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden en hebben daarna vrije toegang tot het internet.

Steeds meer binnensteden bieden gratis WiFi aan de bezoekers aan. Het unieke aan de situatie in Tilburg is enerzijds de omvang van het netwerk en anderzijds de samenwerking tussen de gemeente Tilburg en het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg.

WiFi tijdens evenementen

Het WiFi is er niet alleen voor de bezoeker in de binnenstad. Het netwerk wordt tevens ter beschikking gesteld aan de hulpdiensten tijdens evenementen en aan EDUROAM, een service provider speciaal voor hoger onderwijs. Daardoor hebben studenten van de aangesloten Tilburgse instellingen ook in de binnenstad toegang tot hun eigen instelling.

Nieuwe website over het centrum

Medio december heeft het Ondernemersfonds een website over het centrum gelanceerd: www.centrumtilburg.com De website is een levendig informatiekanaal met evenementen, alle ondernemers, gebiedsinformatie, parkeergegevens, actueel nieuws et cetera. Bezoekers van de binnenstad die inloggen op het WiFi-netwerk komen automatisch terecht op de nieuwe website. Maar ook thuis op de bank voorziet de website in alle informatie om het bezoek aan de binnenstad voor te bereiden. Het Ondernemersfonds heeft een samenwerking gesloten met Tilburg.com om de website voortdurend actueel te houden.