overlay-image

Krachten Bundel

Textielstad Tilburg is door de wol geverfd en bevindt zich midden in een ongekende transformatie. Een stad die wordt gedragen door haar inwoners en haar liefhebbers. En die omhoog gestuwd wordt door ondernemers, investeerders en politici die durven en doen. Schouders eronder en er met zijn allen iets prachtigs van maken. Dat wij daar met verve in slagen, lees je in dit Bidbook Binnenstad.

Hartstad van Brabant
Tilburg is de zesde stad van Nederland. Nummer één hoeven we niet zo nodig te worden. Dat is meer iets voor een hoofdstad. Tilburg is een hartstad. Tilburgers volgen hun gevoel en dat gevoel zegt dat we het samen moeten doen. Samen betekent namelijk dat er meer mogelijk is. Tilburgers voeden elkaar met dromen die de mal vormen voor een plan dat ook ­daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Wij slaan de handen ineen om gezamenlijk aan de slag te gaan. Dat zie je overal in terug.

Bekijk hier het Bidbook Tilburg 2.0 (NL).
View our Retail Special 2.0 (Eng).

Verder kijken en doorzetten
De Tilburgse binnenstad is volop in ontwikkeling. Honderden ondernemers storten zich iedere dag met hart en ziel op hun zaak én op hun omgeving. Die liefde delen ze: met klanten, met andere ondernemers, met toevallige passanten en met iedereen die het maar wil. Tilburgers werken samen en leven samen, dat geeft onze stad haar identiteit. Flink in de steigers, maar zo stijgen we het hardst. Wij kijken verder, zetten door, proberen, gaan soms onderuit, om even vrolijk weer op te staan. Volhouden en doorgaan.

Verrassing om iedere hoek
De basis voor het nieuwe Tilburg is gelegd, met de binnenstad als ultiem visitekaartje van de stad. Al het mooie oude is behouden. Daarnaast verrijzen nieuwbouw, nieuw ondernemerschap en nieuwe initiatieven. Samen met veel nieuwe mensen die van Tilburg zijn gaan houden. Onze stad leeft, dat voel je in alle haarvaten. Loop een ronde door de negen aaneengesloten sfeergebieden en we hoeven eigenlijk niets meer te vertellen. Maar toch doen we dat, want wij zijn trots op Tilburg. Niet alleen de jongste, maar ook veruit de meest verrassende stad van Noord-Brabant. Met genoeg ruimte voor jouw (retail) ambities.

Tilburg NextDe binnenstad van Tilburg is klaar voor de 21ste eeuw
De Tilburgse binnenstad is sterk in ontwikkeling: de bouwkranen staan overal in de stad en het nieuwe stadssilhouet krijgt vorm. Die vorm komt mede voort uit een economisch-ruimtelijke visie op de toekomst van de binnenstad, te lezen in het visiedocument Tilburg NexT.

Tilburg NextEen bijzondere visie voor een bijzondere plek
Er is nagedacht over de economische toekomst van de binnenstad. Hoe kan worden gepro­fiteerd van de forse publieke investeringen, wat betekenen de succesvolle projecten voor de binnenstad en hoe kan de binnenstad als totaal beter en in samenhang gaan functioneren? Economische structuurversterking staat centraal in deze visie. Maar thema’s als meer ruimtelijke kwaliteit, vergroening en verduurzaming gaan hier ook aan bijdragen en worden daarom ook meegenomen. Allemaal om zo goed mogelijk te anticiperen op en zelfs voorop te lopen in de urbanisatiegolf waar steeds meer mensen willen wonen, werken en leven in een bruisende stad.

Begint je hart al sneller te kloppen?
Heeft de hoofdletter T ineens een andere betekenis gekregen? Schroom niet, neem contact op met het ondernemersfonds voor meer informatie en mogelijkheden. Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg info@ondernemersfonds.nu Zin om zelf op ontdekkingstocht te gaan? Bekijk het beschikbare aanbod aan commerciële ruimte op http://tilburg.pandenbank.nl