overlay-image

Winkelgebied

DE ONTWIKKELING VAN HET WINKELGEBIED STAAT IN DE HOOGSTE VERSNELLING. NOG ALTIJD ZIJN DE WINKELSTRATEN EN -PLEINEN DE HUISKAMER VOOR ALLE TILBURGERS, MAAR STEEDS MEER MENSEN VANUIT HET HELE LAND EN DAARBUITEN (BELGIË) KOMEN GRAAG OP BEZOEK. OM TE PROEVEN VAN DE GASTVRIJHEID EN ZICH TE VERBAZEN OVER DE METAMORFOSE DIE TILBURG ONDERGAAT. EN WE ZIJN NOG LANG NIET KLAAR.

Het Winkelgebied staat in één klap op de kaart
De grote kracht van Tilburg doet bombastisch aan: geen woorden, maar daden. Waar twee jaar geleden de eerste plannen voor grootschalige ontwikkelingen in het ­winkelgebied ontstonden, zijn daar nu de eerste resultaten al van te zien. Daadkrachtige ondernemers, investeerders en politici zorgen er samen voor dat Tilburg de grootste binnenstedelijke investering van Nederland kent. Hierdoor staat het winkelgebied in één klap op de kaart bij nationale en internationale retailers. Tilburg telt weer mee! Nergens anders in Noord-Brabant vind je een binnenstad waar Decathlon, Hudson’s Bay én Primark gevestigd zijn. Grote merken als Levi’s en Scotch & Soda zien ook de unieke groei die het winkelgebied doormaakt en vestigen zich maar al te graag in Tilburg.

De winkelcirkel is rond
De bijzonder sterke mix van winkels in het winkelgebied komt voort uit de inhaalrace waar de Tilburgse binnenstad mee bezig is. Tilburg was lange tijd namelijk geen ‘gemakkelijke stad’. Veel bezoekers kwamen door een gebrek aan duidelijke verbindingen niet verder dan het op en neer lopen van de ­Heuvelstraat. Daar komt verandering in. Het hele winkelgebied krijgt logische verbindingen, met als gevolg een ­vanzelfsprekende en bovenal aantrekkelijke winkelronde. Het Pieter Vreedeplein wordt door de Frederikstraat – een doorgang met Parijse allure – verbonden met de Emmapassage. Diezelfde Emmapassage krijgt een opknapbeurt van jewelste en van daaruit beland je op het vernieuwde Stadhuisplein. Door de compactheid van het winkelgebied trek je telkens in slechts een paar stappen van plek naar plek.

Een prominente plek voor groen
Door het enorme aanbod is winkelen in Tilburg topsport geworden. Tussendoor of nadien is het dan ook geen overbodige luxe om even lekker uit te kunnen puffen. Dat kan natuurlijk bij een van de vele horecazaken die de binnenstad rijk is, maar binnenkort ook in de groene omgeving op en rondom het ­Stadhuisplein. Door alle ­ontwikkelingen is er in Tilburg de unieke kans om de openbare ruimte in het stadshart opnieuw in te richten en daar krijgen ook groen­voorzieningen een prominente plek in. Parkeren tegen vriendelijke tarieven kan overal en ruimschoots rondom het winkelgebied.

Het winkelgebied groter en gezelliger dan ooit tevoren
Het winkelgebied van Tilburg is het hart van de stad. Door de nieuwe verbindingen in het gebied, maar ook door de verbindingen met de ­omliggende sfeergebieden, klopt dat hart harder dan ooit tevoren. Tilburg is ­tegenwoordig een stad die mensen boeit en bindt. Je hoeft niet meer op zoek naar de kwaliteiten van de stad. Sterker nog, je kunt er niet meer omheen. Tilburg staat definitief op de kaart bij bezoekers uit heel Nederland en België. Die krachtige positie is mogelijk gemaakt door de gezamenlijke wil, kunde en hartstocht van ondernemers, investeerders en politici. Wil jij ook deel uitmaken van de bijzondere groei van een stad in ontwikkeling? Je bent van harte uitgenodigd in onze ‘huiskamer’, waar het bovenal gezellig is.

Tilburg NextTilburg Next
In het winkelgebied is de komende jaren sprake van de grootste binnenstedelijke investering in Nederland. Een compacte en complete binnenstad als magneet voor bewoners, bezoekers en ondernemers: compleet in retail en voorzieningen met ruimtelijke kwaliteit inclusief aandacht voor groen, verblijfskwaliteit en minder stenige openbare ruimten. Menging met horeca, leisure, cultuur en evenementen: levendig­heid en stedelijkheid. De basis is op orde zodat de lokale en regionale koopkracht in de stad blijft.

Lokale helden worden gekoesterd
Naast de grote winkelformules, koestert het winkelgebied ook haar lokale helden: de typisch Tilburgse ondernemers. Zoals Gimbrère Mode, een familiebedrijf dat al 175 jaar bestaat. Dit modehuis speelt continu in op nieuwe ontwikkelingen, maar houdt tegelijkertijd vast aan uitstekende service en ­hoogwaardige kwaliteit. Of boekhandel Gianotten Mutsaers, waar je de liefde voor boeken terugziet in ieder detail. Bestel een kop koffie in de boekenbar, plof neer in een van de ­leunstoelen en dompel je onder in de boekenhemel. En wat te denken van Jimmy’s, waar je mode en vernieuwing in alle rust en in een prachtige ambiance beleeft.

Het gebied samengevat

De cijfers die er toe doen
Hoe vaak wordt het centrum van tilburg bezocht door bezoekers
Aantal functies centrum tilburg
winkeloppervlakte centrum van tilburg