overlay-image

Linten Korvel/Besterd

Den Besterd en Korvel zijn de toegangspoorten tot de Tilburgse binnenstad. Twee linten als levendige broed­plaatsen voor creativiteit. Langgerekte straten waar samenwerken vanzelfsprekend is. Ook al ben je er nog nooit geweest, je voelt je er onmiddellijk thuis als bezoeker én als ondernemer.

Napoleon, Van Gogh en … jij?
Vroeger marcheerden Napoleons soldaten over Korvel. Vroeger wandelden hier Vincent van Gogh en zijn vrienden. Vroeger waren hier textielateliers, rookten hier de schoorstenen van kleine fabriekjes en liepen hier minderbroeders op hun blote voeten, prevelend denkend aan het hogere. En nu? Nu is die levendige, wereldse, kom-maar, doe-maar, probeer-meer-sfeer nog steeds zichtbaar. Hier klopt het hart, hier voel je emotie. Korvel is het eigenzinnige centrum van Tilburg, waar alles kan en waar iedereen welkom is.

Armen uit de mouwen, handen in elkaar
De Linten zijn verbindingswegen waar geen Tilburger omheen kan. Of beter gesteld: omheen wil. Rijk bedeeld in veelzijdigheid en daarmee voor veel Tilburgers de plek waar zij zo’n beetje alles halen: dagelijkse boodschappen, een kopje koffie en een smakelijke hap, snuisterijen in speciaalzaakjes of een knipbeurt. Het nieuwe en onbekende in een historische jas. Den Besterd en Korvel worden gekoesterd door jong en oud. Typische straten, die één en al Tilburg ademen.

Korvel als kleurrijke toegangspoort
Op Korvel zie, beleef en proef je de hele wereld. Korvel is de kleurrijke ­toegangspoort van Tilburg, levendig en groen. Winkeliers, ondernemers, huishoudens, ouderen, jongeren, armen en rijken uit de hele wereld zijn op Korvel ­neergestreken en vieren op alle mogelijke manieren het feest van de diversiteit. Op Korvel weet je: hier is de stad, dit is de wereld. Geen bekrompen vooroordelen, iedereen doet mee.

Leren, proberen en excelleren
Het overgrote deel van de ondernemers die gevestigd zijn aan Den Besterd of op Korvel is zelfstandig, kleinschalig en gespecialiseerd. Dat zorgt voor een divers aanbod aan goede zaken, met voor ieder wat wils. De Linten maken onderdeel uit van de binnenstad, maar zijn nog altijd de uitgelezen locatie om te leren, te proberen en te excelleren. De honderden ondernemers aan de Linten vertellen samen hun bijzondere verhaal, waar iedere dag weer een hoofdstuk aan toegevoegd wordt. Schrijf jij mee?

Den Besterd is Den Besterd
Den Besterd is een authentieke dorpsstraat in een modern ­stadscentrum. Een winkelcentrum met een open dak, een straat, een plein, een lint, een toegangsweg: op Den Besterd heerst sinds jaar en dag bedrijvigheid. Ondernemers die uitblinken in vakmanschap garanderen een veelzijdig winkelaanbod. En ze zijn allemaal even goed bereikbaar, want je parkeert je auto of fiets ‘aan de klink’ bij elk van de meer dan honderd zaken.

Eén grote familie, waar iedereen welkom is
Een verzameling laagdrempelige speciaalzaken, waar iedere klant volop aandacht krijgt. Geen poespas, geen eendagsvliegen. Vertrouwdheid, rust en eerlijkheid, daar gaat het om. Den Besterd is één grote familie, waar iedereen welkom is. Winkels zijn broers en zussen die graag naar elkaar verwijzen. Op Den Besterd kom je voor de betere boodschap, voor je moeilijke vraag en voor persoonlijke aandacht.

Het gebied samengevat

De cijfers die er toe doen
functies linten korvel besterd tilburg centrum
winkeloppervlak centrum tilburg linten korvel besterd