overlay-image

Musea

Het ‘Museum van het jaar’ en een van ­Nederlands meest toonaangevende musea liggen in Tilburg slechts een paar stappen van elkaar ­verwijderd. Sta je voor de ­indrukwekkende Sky Mirror in de tuin voor De Pont, dan zie je de schoorstenen van het TextielMuseum al boven de daken uitsteken. Vervolgens loop je via de ­Gasthuisring zo de Spoorzone in en sla je linksaf naar Vincents ­Tekenlokaal of loop je rechtdoor naar ­Natuurmuseum Brabant. Geniet van vier toonaangevende musea in hartje ­binnenstad en op loopafstand van elkaar.

Hemelspiegel als blikvanger
In een speciaal ontworpen tuin op het voorterrein van De Pont staat de zes meter hoge Sky Mirror van de Britse kunstenaar Anish Kapoor. Een bijzonder cadeau voor het 25-jarig jubileum van De Pont, want de ‘hemelspiegel’ is het enige kunstwerk van Kapoor dat in Nederland in de openbare ruimte te bewonderen is. De inmiddels wereldberoemde ­kunstenaar toont hiermee zijn dank aan De Pont, dat hem aan het begin van zijn carrière de kans bood om zijn werk tentoon te stellen. De Sky Mirror trekt fans en bezoekers uit de hele wereld, die het werk willen zien en ervaren.

Tilburg Next

De komende jaren wordt er volop werk van gemaakt om de twee topmusea in Nederland beter te laten aansluiten op het aanbod in de binnenstad.