overlay-image

Piushaven

De Piushaven is een verzamelpunt voor spontane ontmoetingen. Een ­inspirerende plek vol creatieve broedplaatsen voor inspanning en ontspanning, die meanderen langs het water. Belangrijkste boodschap voor bezoekers aan de Piushaven? Go with the flow!

Tijd voor de Piushaven
Er waren tijden, nog niet eens zo lang geleden, dat de Piushaven een blinde vlek was. Terecht misschien ook wel. Het was zelfs kantje boord of de Piushaven was gedempt en ingeruild voor een gigantisch parkeerterrein. Wie met eigen ogen wil zien hoe snel tijden kunnen veranderen, moet een bezoek brengen aan de Piushaven. Nog steeds volop in ontwikkeling, maar het staat als een paal boven water dat dit een van de meest bruisende plekken van Tilburg is.

De perfecte flow
Steeds meer bezoekers worden binnen gehengeld door de ondernemers van de Piushaven. Zelfs streekgenoten trekken tegenwoordig massaal naar de haven. Komt door het zeer diverse aanbod: van kapper, kledingzaak, accountant, advocaat en interieurzaak, tot bakker, sushitent, bruin café, restaurant en B&B. De gouden combinatie van horeca, winkelen en dienstverlening zorgt voor de perfecte flow in de Piushaven.

Wie Aa zegt, moet Be zeggen
Aan de zuidkant van de Piushaven ligt de AaBe Fabriek. Een oude dekenfabriek waar de industriële sfeer na al die jaren nog steeds inspireert. Er worden dan wel geen dekens meer gemaakt, maar met alles voor in en rond het huis worden nog steeds vele harten verwarmd. De nieuwe winkel-hotspot van Tilburg en omgeving maakt een gezellig dagje woonwinkelen en zelfs boodschappen doen tot een feest voor jong en oud.

PiushavenWerkt
Aan de levendigheid van de Piushaven werkt iedereen mee. Alle ondernemers uit het gebied zijn aangesloten bij de ondernemersvereniging PiushavenWerkt. Het label van PiushavenWerkt staat voor gastvrijheid, ­klantvriendelijkheid, creativiteit en kwaliteit. Samen met de bewoners van de Piushaven zorgt PiushavenWerkt dat bezoekers steeds weer aangenaam worden verrast.

Ouderwets nieuw
Nieuwe ondernemers en nieuwe bewoners in een nieuwe wijk. Klinkt wel heel nieuw, maar het voelt ouderwets vertrouwd. De bewoners van de Piushaven zetten zich als vrijwilligers massaal in voor de ontwikkeling van hun leefgebied. De ondernemers maken zich daar net zo hard voor en gezamenlijk ontstaat een gebied dat is gekomen om nooit meer af te drijven. Wie een rondje Piushaven loopt – toch nog ruim 1,5 kilometer – maakt een kleine wereldreis: Spaanse, Aziatische, Vlaamse en oer-Hollandse invloeden versterken elkaar met verve. En wil je genieten van een wonderbaarlijk mooi natuurgebied? In een paar stappen sta je vanuit de Piushaven in ­Moerenburg. Daarna zin om het winkelgebied in te trekken? Het Koningsplein krijgt een grondige metaformose, waardoor je vanuit de Piushaven via een gezellige route ‘de stad’ inloopt.

Vis-in-het-water-garantie
De Piushaven is een zoete inval. Wie op een zonnige dag ’s ochtends een kopje koffie aan het water drinkt, loopt een grote kans om pas ’s avonds laat weer boven water te komen en vol nieuwe indrukken zijn bed in te duiken. Vis-in-het-water-garantie. Spontane bezoeken zijn de mooiste en de Piushaven lijkt er een patent op te hebben. Goede gesprekken tussen bewoners en bezoekers ontstaan als vanzelf, waardoor grenzen vervagen.

Zij aan zij ondernemen
De Piushaven barst van de horeca, in alle soorten en maten. Geen zaak lijkt hier als twee druppels water op elkaar. Die grote verscheidenheid maakt dat de ondernemers niet in elkaars vaarwater zitten, maar gebroederlijk samenwerken. Bij de vele evenementen die de Piushaven kent, worden er regelmatig buitenbars geplaatst, zodat de vele bezoekers makkelijk aan hun natje en droogje kunnen komen. Achter die buitenbars staan de horecaondernemers van de Piushaven zij aan zij biertjes te tappen. De gunfactor is hoog.

Tilburg NextDe Piushaven is een gebied dat bruist van nieuwe stedelijkheid. Een veel­­zijdig, comfortabel en levendig woon-, werk- en recreatiegebied met als grote kracht het water. Er is ruimte voor aantrekkelijk wonen voor nieuwe Tilburgers, starters, doorstromers en senioren. De havenkom biedt een centrum- ­stedelijke levendigheid met nieuwe ­bedrijvigheid en creatieve ondernemers.

bezoekersfrequentie piushaven tilburg
functies piushaven tilburg
winkeloppervlak piushaven tilburg