Een update uit centrum Tilburg: deze zaken komen erbij, deze gaan weg

08 februari 2019

Het is een lekker druk weekje geweest in Tilburg. Het ene nieuws na het andere werd naar buiten gebracht over nieuwe zaken, maar helaas ook over Tilburgse ondernemingen die ermee stoppen. Omdat je door de bomen soms het bos niet meer ziet, hebben wij de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet. Check het hier!

Wie komen erbij?

Zorba Food, Drinks & More

Aan het roer van dit nieuwe Griekse restaurant staan Kiki & Athanasia Giaxidis, dochters van de eigenaren van Zorba Griek die voorheen aan de Heuvelring was gevestigd. Ze vestigen zich in het leegstaande pand van El Tenedor de Joseph op de Korte Heuvel en de opening staat momenteel gepland op 25 februari 2019.

Eetwinkel Verzot 

Tilburg krijgt er een eetwinkel bij! Na onder andere Prins Heerlijk en BLYF, opent Verzot in de lente van 2019 aan het Besterdplein. Je kunt er terecht voor take-away maaltijden, lunch en delicatessen.

Café Ovide

Deze zomer opent Café Ovide in de Tuinstraat: een kindvriendelijk café. Een plek waar je lekker iets kunt eten en drinken met de kids, zonder dat zij zich daarbij hoeven te vervelen. Een plek die, volgens eigenaresse Lisette, nog mist in de stad.

Cookie dough bar 

Tilburg heeft sinds deze week de allereerste zelfservice cookie dough bar van Nederland. Waar? Bij Frozi Yogi in de Heuvelstraat! Je kunt kiezen uit vijf overheerlijke smaken koekjes deeg en, net zoals bij frozen yoghurt, kies je je eigen toppings.

TUI 

Geen nieuw bedrijf, maar wel een verhuizing! Reisbureau TUI, voorheen gevestigd in de Emmapassage, opent op 21 februari in de Heuvelstraat. Ze vestigen zich in het voormalig pand van JD. Momenteel wordt er druk verbouwd.

Pizzabar Rijslust

Pizza’s met falafel, nacho’s, kimchi: je kunt het binnenkort allemaal krijgen bij wereldse pizzabar Rijslust in de Willem II-straat. Eigenaresses Kim en Martine zijn druk aan het klussen in het voormalig Frank en Vrij pand. De zaak gaat mogelijk met carnaval al proefdraaien.

Flipped Story

Waar de luiken van het pand van voormalig café Troje al tijden gesloten zijn, komt daar binnenkort verandering in. De 23-jarige Juling opent daar dit voorjaar namelijk haar Flipped Story: de ware smaken van China. Ze gaan onder andere dim sum en Hong Kong style milk tea serveren.

De Branding

Op 14 februari openen OntwerpCirkel en Te Gekke Etentjes hun nieuwe concept genaamd ‘De Branding’ bij Velerlei. Een plek waar je terecht kunt voor workshops, activiteiten, lunch en diner.

Wie gaan er weg?

Tot onze grote teleurstelling zijn er ook een aantal ondernemers die vertrekken uit Tilburg. Hieronder een korte lijst:

  • WAAR: gesloten sinds 21 januari, maar niet getreurd: ze komen terug op een andere locatie.
  • Mugs & Muffins: laatste dag op 24 maart 2019, hier komt Ovide in.
  • Goods4you: gesloten sinds 4 februari. Hun producten zijn nog altijd te koop bij Used Products op de Westermarkt.
  • Tapasbar Mañana: laatste dag op 23 maart 2019. Mogelijk keren ze terug op een nieuwe locatie.
  • Emmapassage: voor een overzicht van wie blijft, vertrekt of verhuist: check dit artikel!