Nieuw Grieks restaurant opent nog deze maand op de Korte Heuvel

06 februari 2019

Het leegstaande pand van Restaurant El Tenedor De Joseph op de Korte Heuvel in Tilburg heeft een nieuwe invulling. Zorba Food, Drinks & more opent er nog deze maand haar deuren. Aan het roer staan Kiki & Athanasia Giaxidis, dochters van de eigenaren van Zorba Griek die voorheen aan de Heuvelring was gevestigd. 

Foto: Hormax Horecamakelaars

Op de kaart komen de goedlopende gerechten van Zorba, aangevuld met moderne Griekse gerechten. Verwacht geen Grieks restaurant zoals we die in Nederland al veel kennen, maar een restaurant waarin je de echte authentieke Griekse gerechten proeft.

Borrelfunctie

Zoals de naam al zegt, is Zorba Food, Drinks & more meer dan een hapje eten. Je kunt er straks ook terecht voor een borrel. Zo staan er verschillende Griekse wijnen op de kaart en zijn er ook verschillende biertjes te verkrijgen.

Tevens wordt de bovenruimte gebruikt als ruimte waar kunstenaars eventueel kunnen exposeren, waar lezingen kunnen worden gegeven of borrels worden georganiseerd.

Opening

De opening staat vooralsnog gepland op maandag 25 februari 2019. Tot die tijd wordt het interieur goed aangepakt. Daarvoor is Athanasia verantwoordelijk. Zij heeft een achtergrond als kunstenaar en kan haar creativiteit kwijt. Naar eigen zeggen krijgt Zorba Food, Drinks & more een kunstzinnig interieur met veel Griekse invloeden.

Kiki hielp altijd haar vader mee in de zaak aan de Heuvelring en heeft dus veel horeca-ervaring. Ook vader Stamatis Giaxidis blijft betrokken bij de zaak en is er regelmatig te vinden.

Tijdens carnaval kun je er al terecht voor een lekkere Griekse hap. Daarnaast staat er een buitenbar voor de deur en zijn de twee dames voornemens om buiten pita’s te verkopen.