Over het centrum

Het centrum van Tilburg is het visitekaartje van de stad. Van jong tot oud biedt het centrum volop vermaak. Of je er nu komt om te winkelen, uit te gaan, vrienden of familie te bezoeken of het centrum bezoekt voor een specifiek evenement, er is altijd wat te beleven.

Tilburg centrum is opgebouwd uit verschillende deelgebieden. Het culturele erfgoed in de Spoorzone, de creatieve bedrijvigheid in het Veemarktkwartier, de bekende winkels in het kernwinkelgebied of de speciaalzaken in het dwaalgebied.

In het centrum van Tilburg zijn circa 370 winkels gevestigd die gezamenlijk goed zijn voor een oppervlak van 85.000 m². En wat te denken van de 170 horecazaken en 4.500 m² terras. Een plek waar de Tilburgers, bezoekers en studenten elkaar ontmoeten.

Het centrum is volop in ontwikkeling. Neem bijvoorbeeld de herontwikkeling van het Stadskantoor en het Stadhuisplein. Het Stadskantoor wordt gerenoveerd en er ontstaat een nieuwe winkelstraat in een gebied dat volop beleving biedt. Met de nieuwe winkelstraat komt er een betere looproute voor winkelend publiek en aansluiting op het dwaalgebied. Ook tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage ontstaat een nieuwe binnenstedelijke straat. Warenhuis Hudson’s Bay is vanaf september 2017 in de binnenstad gevestigd. Kort daarna zijn Decathlon en Primark geopend. Het dwaalgebied dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de meest verrassende gebieden in het centrum.

Het Tilburgse centrum biedt volop verrassingen. Het is een ware ontdekkingstocht. Een tocht die steeds spannender wordt met de ontwikkeling van een Spoorzone en een Piushaven. Gebieden die echt iets toevoegen aan het bezoek en die de Tilburger trots maken. De stad is volop in ontwikkeling en dat merk je op straat. Welkom in de meest verrassende stad van Brabant!