Veel gestelde vragen

Het centrum van Tilburg biedt als service een publiek gratis WiFi-netwerk aan bezoekers aan. Je vindt het netwerk onder de naam _Free WiFi Tilburg. Je dient eenmaal de gebruiksvoorwaarden (link naar gebruiksvoorwaarden netwerk) te accepteren en dan is gratis internet een feit. Het netwerk reikt vanaf de Spoorzone (en het station) tot en met de Piushaven. Daarmee beschikt Tilburg over één van de grootste en snelste openbare netwerken van Europa.

De website www.centrumtilburg.com heeft als functionaliteit dat bezoekers op basis van hun locatie informatie kunnen zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld winkels filteren die bij jou in de buurt aanwezig zijn. Ook kun je de kortste/snelste route uitstippen naar je favoriete winkel of restaurant. Voorwaarde is wel dat de locatievoorzieningen op je telefoon zijn geactiveerd en bovendien dien je de website toe te staan om gebruik te maken van je locatie.

De winkels in het centrum hebben de volgende openingstijden.

maandag 13.00 – 18.00 uur (sommige winkels vanaf 11.00 uur)
dinsdag, woensdag, vrijdag 09.30 – 18.00 uur
donderdag 09.30 – 21.00 uur
zaterdag 09.30 – 17.00 uur
zondag 12.00 – 17.00 uur

Elke zondag = koopzondag

Let op: individuele winkels kunnen hiervan afwijken.

Naast de reguliere koopzondagen (elke zondag tussen 12.00 uur en 17.00 uur) en koopavonden (elke donderdag tot 21.00 uur) zijn er in december 2018 net iets andere openingstijden van kracht. Bekijk hier medio 2018 de extra koopavonden en de afwijkende openingstijden van de winkels in het centrum van Tilburg.

Het merendeel van de horeca in de Tilburgse binnenstad is de gehele week geopend tot 04:00 uur in de nacht. Voor bedrijfsspecifieke informatie verwijzen wij jou graag door naar de bedrijvengids

Er zijn 8 parkeergarages in en rond het centrum. Borden langs de route richting het centrum geven aan of er in de parkeergarage nog vrije plaatsen zijn. Motoren mogen niet parkeren in een parkeergarage

Bij een parkeerautomaat op straat kunt u overdag 1 tot 4 uur parkeren. Het tarief is afhankelijk van de automaat en de locatie. U kunt met een betaalkaart/pinpas betalen of met uw mobiele telefoon. Hiervoor meldt u zich vooraf aan bij een provider.